17 березня у Вовковиївському ЗДО (дитячий садок) «Калинка» відбувся семінар-практикум для керівників та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Демидівської селищної ради на тему: «Особливості патріотичного виховання дітей дошкільного віку».

Дошкільний вік є саме тим періодом, коли слід розпочинати формування в дітей елементів національної  самосвідомості, формувати усвідомлення своєї приналежності до нації, пробудження любові і поваги до мови, традицій, символіки.

Патріотичні почуття у дошкільників не виникають самі, вони є результатом спільної  ідейно-виховної  роботи сім’ї та дошкільного закладу, і головне, не пропустити той момент, коли виховні зусилля будуть мати найкращий ефект.

Під час семінару було проведено багато цікавих завдань. Учасники мали можливість не тільки перевірити свої знання з патріотичного виховання, а й самостійно виконувати їх. Показали свої знання з історії козацтва, активно брали участь у козацьких забавах. Виконували завдання про видатних людей України, складали з частинок українські казки та виконували народні пісні. Пригадали прислів’я  і приказки на патріотичну тематику. Виготовили для своїх родин і для усіх українців «Ангела миру». Зіграли цікаву активну гру «Заплети косу».

Усіх учасників семінару об’єднувала  дружна атмосфера, плідна праця, бажання поділитися досвідом, бо у кожного з нас одна спільна мета у вихованні підростаючого покоління – виховувати справжніх патріотів України.