Фото без опису

Землевласники Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 640 тис грн земельного податку

За січень 2023 року платники податків Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 637,7 тис гривень плати за землю. Цей показник збільшився на 216 тис гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Внесок юридичних осіб за підсумками січня 2023 року становить – 558 тис гривень плати за землю, фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 79,7 тис гривень земельної плати. 

Сумління та фінансовий внесок кожного платника податків для бюджетної спроможності громад надзвичайно важливі– наголошують податківці. .

 Органи місцевого самоврядування повинні стабільно отримувати кошти для підтримки у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, виконання повноважень у соціальній сфері та дбати про оборонні заходи.  Така відповідальна місія можлива лише за належної податкової культури платників.  Тому звертаємося до платників податків з проханням виконувати свої податкові зобов’язання своєчасно. Окрім поточних платежів, громадянам варто  подбати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку. 

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників Демидівської ДПІ.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»