Платниками Дубенського району сплачено понад 1,6 млн гривень екологічного податку

За підсумками десяти місяців 2022 року суб’єкти господарювання Дубенського району сплатили  1658  тис гривень екологічного податку.

Із загальної суми надходжень екологічного податку  746,1 тис гривень спрямовано до загального фонду,  надходження спецфонду.становлять 911,9  тис гривень.

Відповідно до п. 242.1 ст. 242 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями об’єктом та базою оподаткування екологічним податком є:

      обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; 

     обсяги та види забруднюючих речовин, які скидаються безпосередньо у водні об’єкти; 

     обсяги та види розміщених відходів, крім обсягів та видів  відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях  суб’єктів господарювання;

     обсяги та категорія радіоактивних відходів, що утворюються внаслідок діяльності суб’єктів господарювання та/або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк; 

     обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).

База оподаткування податком за викиди двоокису вуглецю за результатами податкового (звітного) року зменшується на обсяг таких викидів у розмірі 500 тонн за рік (п. 242.4 ст. 242 ПКУ).

Нагадуємо, що господарюючі суб’єкти, діяльність яких чинить шкоду довкіллю, зобов’язані зареєструватися платниками екологічного податку. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»