Фото без опису

Платники земельного податку Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів 7,1 млн гривень

Протягом січня- вересня 2022 року надходження від плати за землю до місцевих бюджетів від власників та орендарів земель Демидівської та Боримельської громад склали 7,1 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 830,5 тис  гривень.

 

Найбільші суми забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 4,9 млн гривень. Вказані надходження перевищили минулорічні за аналогічний період на 688 тис гривень.

 

Фізичні особи спрямували до місцевих скарбниць 2,1 млн гривень. Цей показник збільшився на 142,5 тис грн порівняно з аналогічним періодом минулого року

 

Наагадаємо: Земельний кодекс України передбачає, що використання землі в Україні є платним. Податковий кодекс України визначає плату за землю як обов’язковий платіж у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

 

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки, не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, то йому саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в  Демидівській ДПІ.   

 

Разом з тим, платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»