За підсумками січня-липня 2022 року з легальних доходів мешканців громад Дубенського району до бюджетів усіх рівнів сплачено 617,5 мільйонів гривень ПДФО. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 214,5 мільйонів гривень.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 487,9 млн гривень, що перевищує минулорічні показники на 185,7 млн гривень. До державного бюджету платники перерахували 129,6 мільйони грн податку на доходи фізичних осіб. Цей показник збільшився на 28,8 млн грн. порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Саме легальні робочі місця – основа бюджетної стабільності громад. Очевидно, що фінансова спроможність територіальних одиниць повинна ґрунтуватися на створенні комфортних умов для діяльності саме відповідального бізнесу, який дбає про соціальний захист працюючих та інтереси держави і громад.

Саме зараз кожен, хто раніше отримував доходи, але не повною мірою сплачував податки, має законні підстави легалізувати набуті активи. Держава вперше запропонувала громадянам можливість задекларувати активи, сплатити збір з одноразового добровільного декларування і таким чином цілком законно звільнитися від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»