Фото без опису
 

Місцеві бюджети Демидівської та Боремельської громад отримали  від податку на нерухоме майно 541,7 тис грн

За підсумками шести місяців 2022 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боремельської громад надійшло 541,7 тис грн. податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 412,9 тис грн податку на нерухомість. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 68,8 тис  грн,

Фізичні особи – власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 128,8 тис гривень.

Варто нагадати, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, за1 кв. метрбази оподаткування (п.п. 266.5.1 ст. 266 ПКУ).

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»