Фото без опису

На допомогу армії платниики Дубенського району  протягом січня-травня сплатили понад 27,5 млн грн «патріотичного податку»

Упродовж січня-травня 2022 року, на допомогу українським армійцям, платники податків Дубенського району перерахували до держбюджету 27 млн 520,4 тис грн військового збору. Про це повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Алла Панчук.

При цьому посадовець наголошує, що сплачені кошти для української армії  на 27,3 відсотки або на 5 млн 899,6 тис грн перевищують надходження «патріотичного податку» у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Лише у травні платники Дубенського району спрямували на потреби армії 7 млн 360,7 тис грн військового збору. Приріст цього платежу до аналогічного періоду минулого року склав 2 млн 252,3тис грн або 44,1 відсотків.

Військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Мешканці краю, враховуючи актуальність призначення цього платежу, відповідально ставляться і до нарахування, і до сплати військового збору.

Платниками військового збору, відповідно до податкового законодавства, є:

- фізична особа-резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;

- фізична особа-нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;

- податковий агент.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX