Фото без опису

Про сплату військового збору

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що платниками військового збору є особи, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні.

 Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст.163 Податкового кодексу України. Зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

 Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 ПКУ для податку на доходи фізичних осіб, за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. 

Тобто, при виплаті доходу фізичній особі податковим агентом, відповідальним за нарахування, утримання та перерахування збору до бюджету є такий податковий агент.

 Якщо доходи отримані від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, то фізична особа, яка отримала доходи, зобов’язана включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та до 1 травня наступного за звітним роком подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також до 01 серпня року, що настає за звітним, сплатити податок з таких доходів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»