Фото без опису

А сотню вже зустріли небеса..

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров'ю перемішана сльоза….

А батько сина ще не відпускав..

Й заплакав Бог, побачивши загін:

Спереду — сотник, молодий, вродливий

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній-сивий-сивий..

І рани їхні вже не їм болять..

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла… (Людмила Максимлюк 21.02 2014)

 

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні. Це День вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Це День вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, котрі не пожаліли найдорожчого – життя заради надії на світле майбутнє.

18 лютого біля пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України» у селищі Демидівка зібралися, щоб вшанувати пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні та всіх захисників України. У заході взяли участь селищний голова Сергій Радченко, представники громадських організацій, молодь, небайдужі жителі громади. 

Поминальну панахиду за загиблими відслужили Благочинний Демидівського благочиння ПЦУ Василь Іваник та священнослужитель храму Івана Богослова ПЦУ смт Демидівка Євгеній Іваник.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та Незалежність України», меморіальної дошки учасника Революції Гідності, військовослужбовця Романа Зубчука.

Революція Гідності змінила не тільки країну, вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе відповідальність, навчилися бути небайдужими. У цей день ми віддаємо шану мужності та патріотизму, свободі та гідності, адже завдяки подвигу Героїв Небесної Сотні сьогодні ми маємо можливість рухатися вперед до демократичних цінностей. Мирного неба, єдності та братерства, порозуміння та злагоди усім.  - зазначив селищний голова Сергій Радченко.

Події, що відбувалися в серці нашої держави взимку 2013-2014 років, мабуть, залишаться назавжди в серці кожного з нас. Перш за все, вони будуть нагадувати нам про те, що ми можемо змінити хід історії цілої держави, як змінила її Революція Гідності.

Учні ОЗ «Демидівський ліцей» виконали танцювальну композицію «Небесна сотня у вирій полетіла», Олеся Кривіцька продекламувала вірш Бориса Грінченка "Землякам", прозвучала пісня «В нашому серці будуть жити» у виконанні Ріти Іванової.

 

Герої не вмирають! Ми їх будемо пам’ятати вічно за мужність, подвиг проявлені в боротьбі, за мир в Україні. Віримо, що єдність України, скріплена кров’ю незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

МИ ЄДИНА КРАЇНА! МИ ВСІ ПРАГНЕМО ОДНОГО – МИРУ, СПОКОЮ, МІЦНОЇ І КВІТУЧОЇ ДЕРЖАВИ ТА ЧИСТОГО НЕБА НАД ГОЛОВОЮ.

 

Вас всіх, давно й недавно на війні полеглих

Згадаємо з вдячністю й сльозою на очах

Так віддано і щиро захищати Батьківщину

Повинний кожний патріот і кожен з нас!

 

Вони живуть і житимуть навіки у серцях

І в пам’яті народу України.

І не дозволять нашим ворогам

Перетворить Вітчизну на руїни.