Мешканці Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 3,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб

За підсумками першого місяця нового фінансового року з легальних доходів мешканців Демидівської та Боремельської громад до бюджетів усіх рівнів сплачено 3 млн 667 тис гривень ПДФО. Це на 32,8 відсотки більше, ніж у січні 2021 року.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 2 млн 962 тис гривень, що перевищує минулорічні показники на 892 тис гривень. До державного бюджету платники перерахували 704 тис грн податку на доходи фізичних осіб. Цей показник збільшився на 907 тис грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Саме легальні робочі місця – основа бюджетної стабільності громад. Очевидно, що фінансова спроможність територіальних одиниць повинна ґрунтуватися на створенні комфортних умов для діяльності саме відповідального бізнесу, який дбає про соціальний захист працюючих та інтереси держави і громад.

Саме зараз кожен, хто раніше отримував доходи, але не повною мірою сплачував податки, має законні підстави легалізувати набуті активи. Держава вперше запропонувала громадянам можливість задекларувати активи, сплатити збір з одноразового добровільного декларування і таким чином цілком законно звільнитися від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»