Фото без опису

9 лютого відбулось IV засідання Молодіжної ради при Демидівській селищній раді. Зважаючи на карантинні обмеження, засідання проводилось у режимі відеоконференції. Участь взяли 10 членів МР.

В ході засідання розглянуто 2 питання – заслухано звіт голови МР Сергія Щербатюка про діяльність молодіжної ради у 2021 році.

Протягом 2021 року відбулося три засідання Молодіжної ради при Демидівській селищній раді, на яких розглянуто і прийнято 19 рішень.

30 січня представники МР взяли участь у громадському обговоренні Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки. Члени МР внесли окремі пропозиції щодо розвитку волонтерства і діяльності молодіжних консультаційно-дорадчих органів в ОМС. 26 лютого члени МР взяли участь у онлайн-зустрічі про засади ефективної роботи з молоддю у територіальній громаді та якісної комунікації у процесі реалізації молодіжних проєктів, тренерка Вікторія Костюк (смт Смига Дубенського району). У червні реалізовано ініціативу «БУРчик в Демидівці», який відбувся в рамках реалізації програми «Мріємо та діємо». В рамках проєкту облаштовано літній кінотеатр у парку смт Демидівка, протягом теплого періоду організовано більше 15 кінопоказів для жителів громади.

У першому кварталі минулого року відбулося оновлення складу МР, до формування персонального складу залучено представників молодіжної громадської спільноти Демидівської територіальної громади. На першому засіданні (22 квітня 2021 року) обрано голову МР ІІ скликання – Сергій Щербатюк, заступника голови МР – Іванну Ковальчук, секретаря МР – Оксану Зінчук.

28 травня 2021 року члени МР взяли участь у Форумі молодіжних рад Дубенського району «Мріяти, щоб діяти», який проходив у смт Смига Дубенського району. Під час заходу голова МР підписав Меморандум про співпрацю між молодіжними консультативно-дорадчими органами при органах місцевого самоврядування в Дубенському районі.

Протягом другого-третього кварталу минулого року проводилися експертні і консультативні зустрічі щодо розроблення нового положення про МР, що було викликано оновленням законодавчої бази. Також розроблено регламент роботи МР, який раніше був відсутній. Розроблене положення одноголосно прийнято на сесії Демидівської селищної ради (рішення від 10 грудня 2021 року №1660). У листопаді-грудні проведено опитування щодо залучення молоді до громадського життя, результати якого взяті за основу при розробці проєкту Програми розвитку молодіжної політики на території Демидівської територіальної громади на 2022-2024 роки (затверджена рішенням Демидівської селищної ради від 24 грудня 2021 року №1828).

Проведено робочі зустрічі із керівництвом ВПУ №25 смт Демидівка щодо налагодження співпраці, проведено зустрічі із учнівським активом. За результатами виконаної роботи 3 учні ВПУ №25 увійшли до складу МР.

Також на засіданні сформували і затвердили план роботи МР на 2022 рік, обговорили проблемні питання і пріоритетні проєкти, до яких найближчим часом буде долучатися молодіжна спільнота Демидівщини.

Фото без опису