Перший воркшоп, де можна повчитися користуватися онлайн-послугами, відбувся у Демидівській громаді. Вона бере участь у проєкті «Цифра в кишені», який відбувається з ініціативи Рівненської облдержадміністрації спільно з мережею бібліотек.

«Цифра в кишені» передбачає проведення серії воркшопів на різноманітні цифрові теми. Від оплати «комуналки» онлайн, запису до лікаря, інтернет-банкінгу до державних послуг на порталі Дія. Вони є безкоштовними і доступними для людей різного віку. Навчання відбуваються на базі бібліотек. А цифровими тренерами стали працівники книгозбірні, які проходили спеціальну підготовку.

У Демидівці ж першими учасниками занять стали бібліотекарі навколишніх сіл. Кажуть, тема цифрової грамотності для місцевих мешканців дуже актуальна. Особливо стосовно генерації COVID-сертифікатів та можливості скористатися тисячею за вакцинацію. І людям важливо отримати консультацію з цього приводу в тих населених пунктах, де вони живуть. Тепер же, після цифрового воркшопу, їм готові допомагати в цьому працівники сільських бібліотек.