До місцевих бюджетів Дубенщини платники акцизного податку сплатили понад 11 мільйонів гривень

За підсумками 2021 року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів  до місцевих бюджетів Дубенського району сплачено 11,1 млн грн. Порівнюючи з 2020 роком надходження акцизного податку зросли на 2,78 мільйонів гривень або 33,4 відсотки.

Згідно чинного законодавства платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо. 

Кожен споживач легальної підакцизної продукції вносить свою частку у розвиток територіальних громад. Адже 5 відсотків від реалізованого алкоголю, тютюну та пива отримують місцеві бюджети.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»