До місцевих бюджетів Дубенського району надійшло майже 15 млн грн податку на нерухоме майно

За підсумками 2021 року до місцевих бюджетів Дубенського району надійшло 14,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Вказана сума перевищила надходження за аналогічний період 2020 року на 3,3 млн гривень. Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 8,7 млн грн,  або 58 відсотків. Фізичні особи– власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 6,2 млн гривень. Індикативний показник виконано на 115,4 відсотків.

Нагадуємо, що ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (п.п. 266.5.1 ст. 266 ПКУ).

Відповідно до пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»