Фото без опису

Головував: голова  Комісії , селищний голова  Сергій РАДЧЕНКО

Присутні: члени комісії (за списком), запрошені (за окремим списком).

 

Про встановлення на території Демидівської селищної ради "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

        (Інформація: Радченко С.І., Чекан Н.І..)

З метою запобігання поширенню на території Демидівської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами), протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25.01.2022 № _, протоколу засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області від 25.01.2022 №2 комісія вирішила:

1. Встановити з 00 год. 00 хв. 27 січня 2022 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення на території селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

2. Запровадити на території Демидівської селищної ради обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення небезпеки гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

3. Головним лікарям КНП «Демидівська ЦРЛ» та «Центр ПМСД», відповідно до повноважень:

3.1. Забезпечити готовність комунальних закладів охорони здоров'я до прийому хворих на COVID-19, виявлення та реєстрацію осіб з підозрою відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров'я.

3.2. Посилити контроль за дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами).

3.3. Забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації на рівні населених пунктів громади та вжиття дієвих заходів стримування значного поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

4. Відділу освіти і гуманітарної роботи селищної ради спільно з головним лікарем КНП «Центр ПМСД» та керівниками закладів освіти:

4.1. Рекомендувати заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти за умови захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції понад  50 % здобувачів освіти та/або персоналу закладу освіти. Розглянути можливість оголошення у закладах загальної середньої освіти карантину в термін на два тижні або забезпечити дистанційне навчання.

4.2. Обмежити відвідування сторонніми особами закладів освіти та охорони здоров'я.

5. Сектору поліцейської діяльності відділення №1 Дубенського РВП  Головного управління Національної поліції в області, Демидівському управлінню Головного управління Держпродспоживлужби у Рівненській області забезпечити посилений контроль за дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами).

6. Головному спеціалісту відділу організаційно-кадрової роботи апарату виконавчого комітету селищної ради забезпечити оприлюднення на веб-сайті селищної ради відомостей про діючі протиепідемічні заходи, розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням на території України COVID-19, а також рішення, прийняті Державною, обласною та селищною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з цих питань.

7. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у зв’язку з поширенням на території Демидівської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

 

Фото без опису