Фото без опису

Відповідальність за порушення вимог щодо застосування РРО та/або ПРРО

Демидівська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області інформує про відповідальність за порушення вимог щодо застосування РРО та/або ПРРО.

Оскільки продаж товару без застосування реєстратора розрахункових операцій та/або програмного РРО не є триваючим порушенням і невидача касового чеку під час кожного продажу товару визнається окремим порушенням, то наступне незастосування РРО та/або ПРРО чи невидача чеку при продажу товару буде вважатись повторним порушенням.

Отже, у разі виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання підтверджених належним чином фактів неодноразового порушення вимог щодо застосування РРО та/або ПРРО, до суб’єкта господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 100% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг); за кожне наступне вчинене порушення – у розмірі 150% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг).

Детальніше із зазначеною інформацією можна ознайомитися в розділі 109.18 загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, який розміщено за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»