Ліси Рівненщини додали бюджетам понад 140 мільйонів гривень рентної плати
За підсумками одинадцяти місяців 2021 року на Рівненщині за використання лісових ресурсів до бюджету сплачено понад 140 мільйонів гривень рентної плати.
Зокрема, до загального фонду державного бюджету надійшло 26,7 мільйона гривень, а до спецфонду – 18,8 мільйона гривень ренти. Надходження ренти за спецвикористання лісових ресурсів до бюджетів територіальних громад Рівненської області склали 95,3 мільйона гривень.
Як повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, керівники громад мають можливість використати надходження, отримані від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, на соціальний розвиток власних територій, та планувати подальшу діяльність, враховуючи її стабільні надходження до бюджету, а також спрямувати частину коштів на відновлення природних ресурсів.
Вона зазначила, що у випадку отримання інформації про факти підприємницької діяльності з порушеннями вимог закону, зокрема у сфері лісозаготівлі, податкова служба в межах компетенції вживає комплекс заходів задля запобігання бюджетним втратам.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”

Новації у сфері застосування РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що реалізація товарів на території села звільнена від обов?язкового використання РРО. Це передбачено змінами, прийнятими Кабінетом Міністрів України до Постанови «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»» від 23 серпня 2000 року № 1336.
Зверніть увагу, що виключення не застосовуються, якщо:
- одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції;
- одночасно здійснюється дистанційна торгівля;
- сільською радою прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО.
Звертаємо увагу, щ ознайомитись з актуальними питаннями-відповідями щодо порядку застосування РРО чи ПРРО можна на веб-порталі ДПС в ЗІР (https://zir.tax.gov.ua/), категорія 109, та банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ ).

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”