Власники та орендарі земель території обслуговування Демидівської ДПІ 

 перерахували до місцевих бюджетів понад 7 мільйонів гривень

Упродовж 11 місяців 2021 року надходження плати за землю до місцевих бюджетів громад території обслуговування Демидівської ДПІ склали 7,2 мільйона гривень. Як повідомила начальник Демидівської ДПІ Валентина Рачинська, рівень сплати до минулорічних показників зріс на 1 мільйон грн або на 16,7 відсотка.

Найбільші суми плати забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 5 мільйонів грн, що складає понад 70,3 відсотка від загальних надходжень, а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети громад  отримали 2,1 млн грн земельного податку, що більше на 246 тисяч, ніж за січень-листопад 2020 року.

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та акцентують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен громадянин, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»