Громади Дубенського району отримали в розпорядження 67 мільйонів гривень плати за землю

З початку року місцеві бюджети Дубенського району  отримали 67 мільйонів гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 300 тис гривень.

Свій вагомий внесок у наповнення казни внесли підприємства району49,8 млн грн, а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети громад  Дубенського району отримали 17,2 млн грн земельного податку

Цього року у формуванні місцевих бюджетів за показником найбільших надходжень плата за землю посідає третє місце, поступившись лише податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. За результатами січня-листопада поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає майже 9 відсотків.

Найбільші надходження земельного податку сплачено платниками м. Дубно19,7 мільйонів гривень, землекористувачі Радивилівщини поповнили бюджет на 11,8 мільйонів гривень.

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та акцентують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен громадянин, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»