Платники-спрощенці Дубенського району сплатили до місцевих бюджетів 111,8 млн грн єдиного податку

Упродовж січня-листопада 2021 року платники Дубенського району, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів на потреби територіальних громад 111,8 млн грн єдиного податку. Про це повідомила начальник Дубенського  відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Алла Панчук.

Вона наголосила, що прогнозовану на 11 місяців суму було виконано та перевищено на  12,6 млн грн. У розрізі платників єдиного податку, як і зазвичай, попереду фізичні особи. За звітний період вони перерахували близько 71,2 млн грн. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 7,3 млн гривень єдиного податку. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 33,3 млн гривень єдиного податку.

Алла Панчук додала, що надходження єдиного податку за підсумками 11 місяців поточного року на 11,9 відсотків, або 11,9 млн гривень перевищують минулорічні показники за аналогічний період.

Нагадаємо, що єдиний податок є другим за розміром платежем, що формує доходи місцевих громад, і поступається за розміром лише податку на доходи фізичних осіб.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX