Фото без опису

На допомогу армії платники Дубенського району спрямували більше 55 мільйонів гривень

Упродовж січня-листопада 2021 року, на допомогу українським армійцям, платники податків Дубенського району перерахували до держбюджету 55 млн 367,8 тис грн військового збору. Про це повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Алла Панчук.

При цьому посадовець наголошує, що сплачені на розвиток та модернізацію української армії кошти на 38,5 відсотків або на 15 млн 395 тис грн перевищують суму військового збору, перераховану впродовж січня-листопада минулого року.

Лише у листопаді платники Дубенського району спрямували на потреби армії 8 млн 119,8 тис грн військового збору. Приріст цього платежу до аналогічного періоду минулого року склав 3 млн 378,1тис грн або 71,2 відсотки.

Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Перелік об’єктів оподаткування військовим збором визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема, орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»