Сьогодні, 1 грудня 2021 року в приміщенні будинку культури  с. Вовковиї відбулися збори власників земельних часток (паїв), орендодавців ТОВ «Західна агровиробнича компанія», жителів  Демидівської селищної територіальної громади.   

В роботі зборів взяли участь: Демидівський селищний голова Сергій Радченко, керівник відділення ТОВ «Західна агровиробнича компанія» Іван Пудлик,  керівник дільниці ТОВ «Західна агровиробнича компанія» Олександр Тучак, начальник земельного відділу ТОВ «Хавест-Агро»  Володимир Шурин, директор підприємства «СБЕ Україна РІВНЕ» групи компаній ВІЛІЯ Олександр Ляшук, голова ФГ «Лан» Богдан Ткачук, поліцейський офіцер громади Петро Уяздовський, начальник відділення «Млинівське бюро правової допомоги» Рівненського МЦ з надання БВПД Роман  Балас та жителі Демидівської громади.

Власників земельних часток (паїв) переважно хвилювало питання низької орендної оплати за паї, відсутності будь-якої оплати та можливості дострокового розірвання договору оренди земельної ділянки (паю) з орендарями, а саме ТзОВ «Західна агровиробнича компанія».

Під час громадського обговорення було одноголосно вирішено:

- збільшити орендну плату за землю не менше 8 000 грн. за умовний гектар. У разі не досягнення згоди про збільшення розміру орендної плати між орендарем і орендодавцем - розірвати договір оренди земельної частки (паю) за згодою сторін;

- повернути орендну плату за землю орендарем - ТОВ «Західна агровиробнича компанія» орендодавцям за користування земельними ділянками за минулі роки;

- видати оригінали дійсних договорів оренди земельних часток (паїв) та додаткові угоди до них.

На засіданні було прийняте рішення про соціальне партнерство між Демидівською селищною радою та ТОВ «Західна агровиробнича компанія» про сплату соціального пакету.

Дані питання перебувають на особистому контролі у Демидівського селищного голови Сергія Радченка. Для вирішення встановлено термін до 20 грудня 2021 року.