Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами… Щороку у четверту суботу листопада Україна прихиляє голови перед мільйонами жертв Голодоморів.

Сьогодні, 27 листопада 2021 року, працівниками КЗ "Будинок Культури" Демидівської селищної ради проведено мітинг-реквієм присвячений до Дня пам’яті жертв Голодоморів  біля пам'ятного знака “Жертвам політичних репресій та голодоморів”.

У заході взяли участь Демидівський селищний голова Сергій Радченко, заступник селищного голови Анатолій Бондар, громадськість селища, працівники установ, організацій.

Поминальну панахиду відслужив Благочинний Демидівського благочиння ПЦУ Василь Іваник.

Учасники акції принесли до пам’ятного знаку свічки та долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання та Всеукраїнської акції «Запали свічку», щоб зігріти душі тих, кого в часи голодоморів не відспівували, не оплакували, не проводили, не поминали.

Селищний голова Сергій Радченко подякував  учасникам заходу за незмінність щорічній традиції вшановувати пам‘ять безневинно загиблих від голоду та закликав завжди пам‘ятати цю жахливу сторінку історії, щоб унеможливити повторення таких подій та усвідомлювати цінність людського життя.