Фото без опису

 

18 листопада відбувся Всеукраїнський фермерський форум, організований Міністерством аграрної політики та продовольства України. Форум пройшов в онлайн-форматі. До участі долучилась 591 громада, – в числі місцевих фермерів та профільних відділів і управлінь.

У Демидівській громаді на участь в форумі зареєструвались близько десятка фермерів, – власників чи представників фермерських господарств, які провадять свою діяльність в межах нашої громади. Координатором виступив відділ економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, транспорту та регуляторної діяльності. До роботи Форуму долучився заступник селищного голови Анатолій Бондар, керівники і спеціалісти профільних відділів.

Учасники зібрались у залі засідань Демидівської селищної ради, з дотриманням карантинних обмежень. Вітальні слова та виступи організаторів та учасників відбувались в онлайн-форматі через платформу Zoom, паралельно захід транслювали на ютуб-каналі ПроLand.

Розпочався Форум з урочисто-вітальної частини, під час якої виступили перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма, керівник напряму земельної реформи Програми USAID «АГРО» та ін.

В ході основної частини Форуму перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький виступив з презентацією, під час якої представив учасникам актуальні напрями державної підтримки аграрного сектору, комплексні програми підтримки та розвитку сільського господарства, які діють сьогодні в Україні. В рамках цих програм відбувається державна підтримка сільського господарства, тваринництва, садівництва та інших сільськогосподарських напрямків, компенсація вартості придбаної техніки та обладнання, дотації на утримання тварин та вирощування сільськогосподарських культур, а також податкові знижки для підприємців-фермерів.

Після презентації фермери мали змогу шляхом відеозв’язку задати запитання організаторам, – представникам Міністерства та профільних комітетів Верховної Ради України, що стосуються конкретних випадків ведення сільського господарства.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису