На допомогу армії платники Дубенського району спрямували понад 47 мільйонів гривень

 

За підсумками січня-жовтня 2021 року з легальних доходів платників Дубенського району  до держбюджету сплачено 47,2 мільйонів гривень військового збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 12 мільйонів гривень або на  34,1  відсотків.

Надходження військового збору за жовтень 2021 року склали 6 мільйонів гривень,. Зростання до минулорічного показника за аналогічний період.  – 1,6 мільйони гривень.

 

Згідно із пп. 1.4 п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 зазначеного кодексу - для податку на доходи фізичних осіб - за ставкою, визначеною пп. 1.3  цього пункту (1,5 відсотка від об’єкта оподаткування).

 

Відповідно до пп. 168.1.5 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України, якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені цим кодексом для місячного податкового періоду. Тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Таким чином, якщо податковий агент нараховує, але не виплачує (не надає) платнику податку дохід, то військовий збір, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX