Фото без опису

Власники нерухомості сплатили до місцевих скарбниць майже 14 млн гривень

Впродовж 10 місяців 2021 року до місцевих бюджетів Дубенського регіону надійшло 13,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. У порівнянні з надходженнями аналогічного періоду минулого року цей показник збільшено на 3,4 мільйона гривень або на 32,4 відсотки.

Майже 59 відсотків із загальних надходжень податку на нерухомість або 8,2 мільйона гривень сплатили юридичні особи, цей показник перевищує минулорічний на 1,8 мільйона гривень. Решту 5,7 мільйона гривень перерахували до місцевих скарбниць фізичні особи, це на 1,6 мільйона гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

 Відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.


     Підпунктом 266.1.2 п. 266.1 ст.266 ПКУ визначено платників податку в разі перебування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:


     а) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку; 


     б) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом; 


     в) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»