Фото без опису

Відбудеться 21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

9 листопада 2021 року, у День української писемності та мови, відбудеться трансляція ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Радіодиктант транслюватимуть на загальнонаціональному телеканалі «UA: Перший», регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі «UA: Перший» та на фейсбук-сторінках Суспільного мовлення, телеканалу «UA: Перший» і регіональних філій Суспільного. Традиційно радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура».

Цьогоріч текст радіодиктанту напише і прочитає в ефірі письменник Юрій Андрухович. Його обрали з кількох претендентів. Науковою консультанткою проєкту вдруге буде професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко. Тему радіодиктанту оголосять найближчим часом.

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть. 

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів. 

Фото без опису