Ставки державного мита при укладанні договорів продажу рухомого майна фізичної особи іншій фізичній особі

Дубенський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області повідомляє, що державне мито та його справляння в Україні регулюється Декретом Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року № 7-93 «Про державне мито» зі змінами і доповненнями (далі - Декрет). 


Порядок обчислення та сплати державного мита визначено Інструкцією про порядок обчислення та сплати державного мита, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.07.2012 № 811 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита».


Відповідно до п.п. «г» п. 3 ст. 3 Декрету ставки державного мита за нотаріальні дії, вчинювані державними нотаріальними конторами і виконавчими комітетами сільських, селищних, міських Рад народних депутатів, при укладанні договорів продажу рухомого майна за посвідчення договорів відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів, встановлюються в таких розмірах:


     дітям, одному з подружжя, батькам, - 1 неоподатковуваний мінімум доходів громадян;


     іншим особам - 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 
Державне мито за вищезазначені дії, сплачується за місцем розгляду та оформлення документів і зараховується до бюджету місцевого самоврядування (ст. 6 Декрету).

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX