Фото без опису

03 листопада 2021 року начальником юридичного відділу апарату виконавчого комітету селищної ради  Марією Кондратюк проведено  навчання уповноважених осіб селищної ради  з питань публічних закупівель.

У навчанні також взяли участь уповноважені особи комунальних підприємств, установ та організацій селищної ради.

В ході навчання роз’яснено зміни в законодавстві щодо проходження тестування уповноважених осіб.

Уповноважена особа — історія, в напрямку якої ми рухаємось до 1 січня 2022 року. З 2016 року започаткування саме цієї можливості як форми проведення закупівель. Потім — перехід вже до певних способів визначення уповноважених осіб. І тепер більш імперативна історія: прощання з таким організаційним способом закупівель як тендерні комітети.

 

Призначається УО:

1.Покладенням обов'язків на працівників із штатної чисельності замовника, як додаткового навантаження із відповідною доплатою;

2.Введенням до штатного розпису окремої посади;

3. Укладенням трудового договору (контракту).

 

З 1 січня 2022 року без пройденого тестування уповноваженій особі неможливо буде працювати в електронній системі закупівель.

12.10.2021 набрав чинності Порядок організації тестування уповноважених осіб, затверджений наказом Мінекономіки від 06.09.2021 № 376-21 (далі — Порядок тестування УО).

 

Як проходитиме тестування:

60 хвилин на відповіді

50 запитань обраних випадковим чином з 4 варіантами відповідей

 необхідно мінімум 30 правильних відповідей

 можливість повторної здачі тесту.

 

Що потрібно для тестування?

Кваліфікований цифровий підпис (КЕП) або   удосконалений цифровий підпис (УЕП) будь-якого АКСЦ особистий чи службовий

Слід вставити свій підпис або вибирати файловий носій і система автоматично зчитає з цього вашого ключа ідентифікаційний код, відповідно до нього будуть прив'язані результати тестування.

Після того, як ви введете свій електронний ключ — у вас з'явиться можливість розпочати таке тестування.

У процесі самого тестування у вас буде можливість бачити всі запитання, які вам відібрала система. Надавати запитання ви можете як за порядком так і будь-яким іншим чином.

Для того, щоб завершити тестування, вам потрібно буде ще раз накласти електронний підпис — підтвердивши, що саме ви проходили таке тестування.

Після того, як ви накладете електронний підпис — ви одразу отримаєте результати вашого тестування.

Після проходження тестування — ви можете переглянути те, як ви відповідали, на що слід звернути увагу. І також в системі буде показуватись, скільки часу залишилось до наступної спроби. Ви можете складати тестування безліч разів (кількість повторних спроб необмежена) — незалежно наскільки добре ви його склали — вся історія тестувань зберігається.