Фото без опису

Майже 324 млн грн податку на додану вартість перерахували до держбюджету  бізнесмени Дубенського району

З початку року  суб’єкти господарювання Дубенського району наростили сплату податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів, робіт та послуг. Впродовж січня – вересня 2021 року до державної скарбниці надійшло 323,9 млн гривень. Про це повідомила начальник Дубенського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Бакулевич.

Посадовець зазначила, що порівняно з показниками за аналогічний період 2020 року надходження по ПДВ збільшились на 189,9 млн грн, а перевищили очікувані на 18,5 млн грн або на 6,1 відсотки.

Виконання індикативного показника щодо надходження до Державного бюджету податку на додану вартість на вересень 2021 року становить 101,6 відсоток. При прогнозному показнику 31,2 млн грн фактичні надходження до бюджету з податку на додану вартість складають 31,7 млн грн, тобто плюс – 500 тис гривень.

 Найбільшими платниками податку на додану вартість є ПП «Агро-Експрес-Сервіс», АФ «Камаз-Агро», ТОВ»Склоресурс».

 

За рахунок впровадження сервісних податкових новацій, електронної системи управління ризиками при адмініструванні ПДВ процес нарахування та сплати ПДВ, а також повернення бюджетних коштів підприємствам став максимально прозорим. Платники податків мають можливість самостійно відстежувати весь процес адміністрування податку через «Електронний кабінет».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»