Робота зі стягнення податкового боргу триває постійно

Фахівці Дубенського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляють, що станом на 01.10.2021 рівень податкового боргу по Дубенському районі до Зведеного бюджету склав 49,1 млн гривень.  

Працівниками відділу постійно ведеться робота спрямована на зменшення заборгованості. Платників інформують про необхідність сплати шляхом направлення податкових вимог. У разі несплати боргу подаються  позовні заяви до суду про стягнення заборгованості, виставляються інкасові доручення на рахунки боржників в установах банків.

Відповідними заходами стягнення податкового боргу протягом 9 місяців 2021 року забезпечено надходження коштів до Зведеного бюджету в сумі 4155 тисяч гривень. З цієї суми до державного бюджету надійшло  3275 тисяч гривень, до місцевих скарбниць – 880 тисяч гривень.

Фахівці відділу по роботі з податковим боргом направили боржникам 362 податкових вимоги, склали 93 акти опису майна у податкову заставу.  Крім того, подали до суду 63 позови на суму 6223,7 тис грн  про надання дозволу на погашення недоїмки за рахунок стягнення коштів з банківських рахунків та вилучення готівки у боржників.

Надходження від реалізації безхазяйного майна за девять місяців склали: до держбюджету -  42 тис грн, до місцевого бюджету – 37,8 тис гривень.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»