Фото без опису

До місцевих бюджетів Дубенського району надійшло 57,3 млн грн земельного податку та орендної плати за землю

Платники земельного податку та орендної плати за землю протягом січня - вересня 2021 року сплатили до місцевих бюджетів Дубенського району 57,3 млн гривень. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 7,9 млн грн.

Свій вагомий внесок у наповнення казни внесли підприємства району41,4 млн грн, а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети громад Дубенського району отримали 15,9 млн грн земельного податку.

Цього року у формуванні місцевих бюджетів за показником найбільших надходжень плата за землю посідає третє місце, поступившись лише податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. За результатами девяти місяців поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає майже 10 відсотків

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та акцентують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен громадянин, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX