П Р О Т О К О Л № 15

позачергового засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій  Демидівської селищної ради

 

"25" жовтня 2021 року                                                                                                                                      смт.Демидівка

 

Головував:  голова  Комісії, селищний голова  Сергій РАДЧЕНКО

Присутні:    члени постійної комісії (за списком)

 

І. Про встановлення на території Демидівської селищної ради "червоного" рівня  епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

      (Інформація: Чекан Н.І., Домбровський А.С., Петрук Л.М.)

       З метою запобігання поширенню на території Демидівської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами), протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20.10.2021 № 40, протоколу позачергового засідання Комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області від 23.10.2021 №35, комісія вирішила:

1. Встановити з 00 год. 00 хв. 26 жовтня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення на території  селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

2.  Запровадити на території селищної ради обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки  поширення небезпеки гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

2.1. Забезпечити готовність закладів охорони здоров’я до прийому хворих на COVID-19, виявлення та реєстрацію осіб з підозрою  відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров'я.

 

3. Головним лікарям КНП «Демидівська ЦРЛ» та «Центр ПМСД», сектору поліцейської діяльності відділення №1 Дубенського РВП  Головного управління Національної поліції в області, Демидівському управлінню Держпродспоживстужби Головного управління Держпродспоживлужби у Рівненській області відповідно до повноважень вжити заходів щодо:

3.1. Забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширенню на території територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

3.2. Щоденної оцінки епідемічної ситуації на рівні населених пунктів територіальної громади та вжиття дієвих заходів стримування значного поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

3.3.  Збільшення кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначеня антигена коронавірусу SARS-CoV-2.

3.4. Оновлення маршрутів пацієнтів та їх суворого виконання медичною службою.

3.5. Контролю за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, шляхом неухильного виконання галузевих стандартів організації надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

3.6. Забезпечити посилений контроль за дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами).

 

4. Головному спеціалісту відділу організаційно-кадрової роботи апарату виконавчого комітету селищної ради забезпечити оприлюднення на веб-сайті селищної ради відомостей про діючі протиепідемічні заходи, розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням на території України COVID-19, а також рішення, прийняті обласною та селищною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з цих питань.

 

5. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у зв’язку з поширенням на території Рівненської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

 

 

Голова  Комісії ,

селищний голова                                                                 Сергій РАДЧЕНКО

 

Секретар Комісії                                                                  Василь БУРЕЦЬ