Фото без опису

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 від 23 жовтня 2021 року на територі Демидівської селищної ради встановлено "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Демидівської селищної ради (Протокол № 14 від 23 жовтня 2021 року).

Нагадаємо, «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні. Разом з тим, місцеві органи влади можуть вводити додаткові обмеження.

Зокрема, в «помаранчевій» зоні забороняється: проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць; заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів та закладів харчування з розрахунку 1,5 м дистанції між столами та не більше ніж 4 особи за одним.

Також забороняється відвідування навчальних закладів здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом перебуває більше як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. Продовжує діяти норма 80% вакцинованих осіб.

Також з 21 жовтня набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.