Фото без опису

 

Власники елітної нерухомості сплатили для територіальних громад Дубенського району 11,5 млн гривень

Упродовж січня-вересня 2021 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Дубенського району 11,5 млн гривень. Як зазначила начальник Дубенського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Бакулевич,  це перевищило очікувані надходження на 1,8 млн гривень, а порівняно з відповідним періодом минулого року сплата зросла на 3,2 млн гривень.

Трохи більша частка сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 6,3 млн грн податку на нерухоме майно. Приріст до січня-вересня минулого року склав 1,5 млн грн, а до очікуваних – 500 тис грн або 8,6 відсотки.

Жителі району перерахували за нерухомість майже 5,2 млн грн цього платежу, що перевищило минулорічні надходження девяти місяців на 1,3 млн гривень. Додатково фізичні особи сплатили 1,3 млн грн або плюс 33,3 відсотки.

Посадовець нагадала, що ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, залежно від місця       розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (п.п. 266.5.1 ст. 266 ПКУ).

Відповідно до пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»