Фото без опису

14 жовтня об'єднує в собі декілька великих свят: День захисників та захисниць України,  Покрова Святої Богородиці, День Українського козацтва, День створення Української повстанської армії. Відчути всю духовну велич цього дня зуміли всі учасники заходу, що відбувся на території музею-заповідника «Поле Берестецької битви», що у с.Пляшева Демидівської  територіальної громади. Адже саме у цей день традиційно відбувається «Посвята в козачата» для учнів, що стають членами дитячої громадської організації «Козацька республіка». 
Підтримати добрі традиції Пляшевського ліцею взялися навчальні заклади Демидівської громади,  представники шкіл із сусідніх Волинської та Львівської областей, Радивилівської громади – учні, вчителі, батьки.  В ході свята всі уважно слухали кошового отамана Іллю Ремесника, учня 9 класу Пляшевського ліцею, котрий звернувся зі словами впевненості, що козачата стануть гідними нащадками українських козаків, освятившись їх духом, стануть вірними доньками і синами свого народу. До цього усіх нас зобов’язує його багатостраждальна історія, трагедія і біль Берестечка. Після цього козачата на чолі з кошовим отаманом склали урочисту присягу на вірне служіння рідному народові і рідній землі. Вступаючи до лав шкільного козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, щоб в майбутньому стати гідними громадянами своєї Батьківщини. 
З вітальними словами до усіх присутніх звернулись Пекарський Всеволод Володимирович, голова Дубенської районної державної адміністрації, зауваживши, що учасники «Посвяти в козачата» запам’ятають цей день як особливий для них. Адже вони змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, до потужності і міці славного українського козацтва. Та селищний голова Радченко Сергій Іванович наголосив, що такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей почуття гідності, честі та любові до України. Для усіх учасників дійства цей день став великим святом, адже тепер вони стали юними козаками та козачками свого навчального закладу  та майбутньою гордістю своєї країни.