Мешканці Дубенського району сплатили 555,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб

За 9 місяців 2021 року з легальних доходів мешканців Дубенського району податкові агенти утримали та перерахували до зведеного бюджету 555,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб, це перевищило очікувані надходження на 21,3 млн гривень. За словами начальника Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Алли Панчук, 75 відсотків з цієї суми або 416,5 млн грн перераховано до місцевого бюджету.

Якщо порівнювати із надходженнями за аналогічний період минулого року, то як зауважує податківець, приріст податку на доходи фізичних осіб склав 44 відсотки. А в абсолютній величині додаткові надходження перевищили 171,8 млн грн. З них у своє розпорядження місцеві громади отримали майже 129 млн грн.

За словами Алли Панчук, контроль за легалізацію ринку праці залишається у пріоритетах діяльності податкової служби. Адже податок на доходи фізичних осіб залишається головним бюджетоформуючим платежем. Нині він становить майже 48 відсотків зведеного та близько 69 відсотків місцевого бюджетів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»