Фото без опису

 

Понад 20 мільйонів активістів у 180 країн світу виходять на вулиці, в парки та сквери, аби зробити своє містечко та країну чистішою. До акції Всесвітній день прибирання долучаться усі регіони України, зокрема й Рівненщина.

У Демидівській територіальній громаді відбулась акція, під час якої прибрали від сміття територію біля джерела у селі Лішня та узбіччя дороги. Зібрано більше 6 м куб різного сміття, частину з якого (пластик, скло) відправлено на переробку.

До акції Україна долучається вже вшосте. Під час Всесвітнього дня прибирання у 2020 році вдалось об’єднати 138920 учасників у 24 областях України, які очистили понад 2138 локацій від 763,7 тон сміття, з яких 182 тони вторинної сировини відправили на перероблення. У 2020 році до акції приєднались Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, також до прибирання у Києві долучилися 97 іноземних дипломатів з 37 дипмісій, у тому числі 22 посли, а також понад 50 закордонних дипломатичних установ України по всьому світу і сотні українських дипломатів та громадян, які спільно з волонтерами та місцевою молоддю прибрали території в іноземних країнах.

Демидівська селищна рада закликає всіх жителів громади долучатись до Всесвітнього дня прибирання у форматі індивідуальних акцій, із дотриманням карантинних обмежень. Зробимо свої населені пункти чистішими і привабливішими.

Детальніше про Акцію можна дізнатись на сайті: www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах: https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco, https://www.instagram.com/letsdoitukraine