18 вересня - Всесвітній день прибирання: Всіх закликають долучатись

У суботу, 18 вересня, відбудеться Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Понад 20 мільйонів активістів у 180 країн світу вийдуть на вулиці, в парки та сквери, аби зробити своє містечко та країну чистішою. До акції долучаться усі регіони України, зокрема й Рівненщина.

У нашій області та громаді Всесвітній день прибирання розпочнеться о 10:00 з дотриманням карантинних норм та обмежень.

Долучитись до акції можуть комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки, лідери громадської думки та усі охочі.

До акції Україна долучається вже вшосте. Під час Всесвітнього дня прибирання у 2020 році вдалось об’єднати 138920 учасників у 24 областях України, які очистили понад 2138 локацій від 763,7 тон сміття, з яких 182 тони вторинної сировини відправили на перероблення. У 2020 році до акції приєднались Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, також до прибирання у Києві долучилися 97 іноземних дипломатів з 37 дипмісій, у тому числі 22 посли, а також понад 50 закордонних дипломатичних установ України по всьому світу і сотні українських дипломатів та громадян, які спільно з волонтерами та місцевою молоддю прибрали території в іноземних країнах.

В межах акції також буде проведено всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоФест», наймасштабніше прибирання країни, форуми, круглі столи та інші заходи. Координує проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні громадська організація “Let’s do it, Ukraine” — учасник загальносвітового руху “Let's Do It World”, що об’єднує понад 21 мільйон учасників в 180 країнах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання.

Демидівська селищна рада закликає всіх долучатись до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» вже 18 вересня. Форма реєстрації локацій за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaHBw5urZP2Bxt3mNoxf2Dl_zwrfwaaBh_3xT7e6ck6pSdcg/viewform

Контактна особа – обласний координатор Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» – Сергій Щербатюк, тел.: +38 (096) 950 27 88, e-mail: ldu.rivne@gmail.com.

Детальніше про Акцію можна дізнатись на сайті: www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах: https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco, https://www.instagram.com/letsdoitukraine