Фото без опису

Для підтримки української армії платники податків Рівненщини перерахували понад 277 мільйонів гривень військового збору

За даними Головного управління ДПС у Рівненській області з початку року платники податків Рівненщини перерахували до державного бюджету 277,8 млн гривень військового збору.

За словами заступника начальника ГУ ДПС в області Надії Друзюк, темп приросту фактичних надходжень патріотичного збору до відповідного періоду минулого року - майже 130 відсотків, у грошовому еквіваленті - 63,2 млн гривень.

Нагадуємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування та підтримки армії. Відповідно до податкового законодавства військовий збір справляється з доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, а це – заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.

#Добровільне_декларування

 Хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Законом України від 15.06.20121 №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» визначено перелік осіб які нможуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, а саме:

фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи;

фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до цього Кодексу є чи були платниками податків.

Запитували-відповідаємо

 Чи необхідно застосовувати РРО при торгівлі на ринку?

 Відповідно до законодавчих новацій платники єдиного податку, що належать до 1 групи, РРО у своїй діяльності не застосовують.

До першої групи відносяться - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Якщо фізична особа-підприємець здійснює роздрібний продаж товарів в магазинах та об’єктах ресторанного господарства, які розташовані на території ринку, то така особа не може бути платником єдиного податку першої групи, та відповідно зобов’язана застосувати РРО в залежності від обраної системи оподаткування та виду здійснюваної діяльності.