Фото без опису

«Пахне рідне село: і цвітінням лугів, і роздоллям небес,
і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло –
пахне цвітом село…»

04 серпня 2021 року у свято Святої рівноапостольної Марії Магдалини  жителі села Пляшева відзначали День села.

Святкування розпочалося богослужінням у Свято-Георгіївському храмі в селі Пляшева, біля каплички Марії Магдалини відбувся водосвятний молебень. В Пляшевському клубі відбувся святковий концерт для мешканців та гостей.

В цей день на святі були присутні почесні гості Демидівський селищний голова Сергій Радченко, начальник відділу освіти та гуманітарної роботи Демидівської селищної ради Олена Грицюта та священник села Пляшева отець Олег.

Односельців та гостей з святом привітав Демидівський селищний голова Сергій Радченко, який зазначив «День села – це свято для всіх, хто тут народився і виріс. У такі свята, як день села, кожен відчуває себе частиною великої родини. Бажаю вам миру, міцного здоров’я, родинного щастя і здійснення найзаповітніших мрій. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням рідних і близьких»,  а також нагородив подарунками старожителів села.

Під час святкового заходу місцеві аматори вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам.

 Окрім вокальних номерів на святі були представлені й хореографічні постановки. За сценарієм свята увага була приділена всім категоріям жителів села. Також на святі були розваги для дітей та святкова виїзна торгівля.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Пляшеву на свято.