Фото без опису

Перереєстрація (взяття/зняття з обліку) юридичної особи в контролюючих органах у зв’язку зі зміною організаційно-правової форми

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що у разі одержання відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) про рішення про припинення юридичної особи контролюючі органи розпочинають та проводять процедури, передбачені Податковим кодексом України, Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон 2464), розд. ХІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, розд. IV Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162. Зокрема, ст. 5 Закону 2464 встановлене право органів ДПС на проведення перевірки платника щодо правильності нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ).

За результатами проведення відповідних заходів у зв’язку з ліквідацією або реорганізацією платника податків, до завершення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог органи ДПС направляють до ЄДР відомості про відсутність (наявність) заборгованості із сплати податків і зборів, відсутність (наявність) заборгованості із сплати ЄСВ або про узгодження плану реорганізації юридичної особи - у разі наявності податкового боргу при реорганізації юридичної особи.

Після отримання із ЄДР відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи, що припинилась в результаті перетворення, та державну реєстрація новоутвореної юридичної особи, за результатами опрацювання таких відомостей до інформаційної системи ДПС вносяться дані про зазначені реєстраційні дії без зміни податкового номеру (код ЄДРПОУ) юридичної особи, закриття інтегрованої картки платника та визначення дати зняття з обліку. Водночас змінюються організаційно-правова форма юридичної особи, її найменування та інші дані, які були змінені щодо новоутвореної юридичної особи. 

 

Докладніше в ЗІР http://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques  (категорія 116.07).

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»