Платники ПДВ Рівненщини сплатили до державного бюджету понад один мільярд гривень

За шість місяців поточного року платники податку на додану вартість Рівненської області спрямували до державного бюджету 1 мільярд 47 мільйонів гривень податку на додану вартість. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй. Він також зазначив, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року ріст надходжень склав 41 відсоток або 306,7 млн. гривень.

Такої позитивної динаміки досягнуто як завдяки підвищенню якості адміністрування, так і шляхом активної взаємодії з представниками бізнесу, зокрема, в частині попередження можливих ризиків - наголошують в ГУ ДПС у області.

«Економічні тенденції та показники розвитку країни мають безпосередній вплив на ситуацію зі сплатою податків. Тож ріст сплати ПДВ, як і загалом надходжень до бюджетів усіх рівнів, пов’язуємо з належним податковим супроводом платників ПДВ. Окремо варто зазначити, що електронний формат спілкування платників ПДВ з податківцями дозволяє своєчасно реагувати на ризики несплати, запобігає використанню схем мінімізації та виключає суб’єктивний чинник», - коментує Віталій Чуй.

Нагадаємо, представники бізнесу можуть отримувати актуальну інформацію з питань адміністрування ПДВ, у тому числі, щодо функціонування електронної системи, на сайті податкової служби (http://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist), в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua), у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua) та в контакт-центрі ДПС України за номером 0 800 501 007.


Про отримання електронних довірчих послуг

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу COVID-19 на території України для отримання у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) електронних довірчих послуг (далі – ЕДП) необхідно:

 1. Здійснити попередній запис до відповідного відокремленого пункту реєстрації (далі – ВПР) (режим роботи ВПР та засоби зв’язку опубліковані на офіційному інформаційному ресурсі Надавача у розділі «Контакти» (https://acskidd.gov.ua/contacts)).

 Звертаємо увагу, що попередній запис здійснюється протягом дня на наступні робочі дні (рекомендований час попереднього запису з 8 год. 15 хв. до 9 год. 00 хв.);

 2. Підготувати необхідний перелік реєстраційних документів для отримання ЕДП, з яким можливо ознайомитись у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» офіційного інформаційного ресурсу Надавача (https://acskidd.gov.ua/etrusted-services), обравши відповідну категорію;

 3. Прийти у відповідний ВПР на зазначений час (повідомлений працівником ВПР під час запису) з оригіналами документів для ідентифікації користувача та передачі необхідних для реєстрації документів (ВПР не надає послуги з копіювання, друку та заповнення реєстраційних карток, бланків та інших документів, а також не здійснює продаж або безоплатне надання захищених носіїв особистих ключів). При цьому надання ЕДП здійснюватиметься лише за наявності у клієнтів засобів захисту від респіраторних захворювань.