Щорічно за традицією на свято апостолів Петра та Павла, 12 липня, жителі села Вовковиї відзначають День села. Саме в цей день з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день на святі села були присутні почесні гості - Демидівський селищний голова Сергій Радченко, Благочинний Демидівського Благочиння Василь Іваник, заступник селищного голови Анатолій Бондар, начальник відділу освіти та гуманітарної роботи Демидівської селищної ради Олена Грицюта, священники Демидівського Благочиння.

День села завжди хвилююча подія для його мешканців. В такий день кожен відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому село дороге, хто тут живе, працює чи просто приїздить у гості.

Святкування розпочалося богослужінням у Хрестовоздвиженській церкві с.Вовковиї, біля каплички Божої Матері відбувся водосвятний молебень, на подвір'ї місцевого закладу культури відбулася концертна програма " Перед красою свого краю я низько голову схиляю "за участі аматорських колективів села, творча зустріч з відомим волинським письменником Євгеном Хотимчуком, святкова лотерея, смачна уха, розваги для дітей та святкова виїзна торгівля.

За сценарієм свята увага була приділена всім категоріям жителів села. Вшановували щирими словами, задушевними піснями та подарунками.

Свято подарувало усім гарний настрій і чудові спогади про виступи талановитих виконавців.