Фото без опису

Платниками Демидівської та Боремельської громад сплачено до місцевого бюджету майже 29 мільйонів гривень

 

«За перше півріччя поточного року до місцевого бюджету від платників податків Демидівської та Боремельської громад надійшло 28,9 мільйони гривень, що на 6,5 мільйони гривень або 29 відсотків перевищує відповідні показники минулого року», - зазначила начальник Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Валентина Рачинська.

Основним джерелом надходжень до місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Так, з початку року місцева скарбниця отримала 18,5 мільйонів гривень, що на 5,4 мільйона більше, ніж торік. Найбільшими платниками цього податку є ПП «Агро-експрес-сервіс», Демидівська ЦРЛ, Демидівський ліцей, Боримельська с/рада.

Позитивна динаміка спостерігається зі сплати єдиного податку, Так за шість місяців 2021 року надійшло 5,3 мільйона гривень, що майже на 100 тисяч гривень більше, ніж торік.

Третє місце серед загальних доходів територіальних громад займає плата за землю, фактичні надходження якої становлять 3,7 мільйона гривень. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 2,9 мільйона, від фізичних осіб – 780,7тисяч гривень.

Посадовець зауважила, що виконання місцевого бюджету залежить від розширення кола платників податків, а саме залучення до оподаткування та сплати податків суб’єктами господарської діяльності, які мають об’єкти нерухомості, земельні ділянки. Також зауважила, що наповнення бюджету з плати за землю, залежать саме від органів місцевого самоврядування, які є орендодавцями земельних ділянок.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»