ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР ФІЛІЇ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ» У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

інформує:

 

Будь-якому злочину легше запобігти, ніж потерпати від його наслідків. Школа намагається усілякими способами виховати законослухняних громадян, які чітко знають не лише свої права, а й обов'язки. Саме з цією метою 28 травня в актовому залі опорного закладу Демидівського ліцею відбулася зустріч працівників уповноваженого органу з питань пробації та поліції з учнями 9-АБ класів. Спочатку до слова було запрошено Володимира Федінчика, начальника Демидівського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" у Рівненській області, який ознайомив присутніх з особливостями роботи з засудженими до покарання не пов'язаного з позбавленням волі без ізоляції їх від суспільства, надання їм соціальної та психологічної підтримки та допомоги, здійснення належного контролю для недопущення скоєння ними повторного злочину.

Про особливості роботи поліції з неповнолітніми, види злочинів та покарання, порушення правил дорожнього руху розповів Петро Уяздовський, поліцейський офіцер Демидівської громади. Петро Віталійович також ознайомив учнів із процедурою запобігання злочинів, пов'язаних із вживанням спиртних напоїв та тютюнових виробів. 

До слова було запрошено провідного інспектора Демидівського РС філії ДУ "Центр пробації" у Рівненській області Валентина Цимбалюка, який наголосив, що існує три види пробації, а саме - досудова, наглядова та пенітенціарна.

Пробація - це забезпечення безпеки суспільства шляхом запобігання вчиненню правопорушень, організація виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, а також контроль за особою, яка вчинила злочин та перебуває на обліку служби пробації, допомога, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві. (наглядова пробація), надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу для прийняття справедливого рішення (досудова пробація), сприяння особам, які відбувають покарання у визначенні з їх місцем проживанням при звільненні змісць позбавлення або обмеження волі, сприяння у працевлаштуванні таких осіб після відбування ними покарання (пенітенціарна пробація).

Після своїх змістовних розповідей працівники правоохоронних органів подякували учням за увагу, побажали їм рости правосвідомими та привітали з прийдешнім Днем захисту дітей.

 

 

На завершення директор закладу Олександр Вальчун подякував гостям за корисну інформацію.

 

Учитель української мови та літератури

опорного закладу Демидівського ліцею                                                                                                  Оксана ШАБЛІЙ

 

Начальник Демидівського РС

філії ДУ «Центр пробіції»

у Рівненській області

капітан внутрішньої служби                                                                                                           Володимир ФЕДІНЧИК

         

31.05.2021