Фото без опису

КЗ «Центральна бібліотека» Демидівської селищної ради долучається до мережевого заходу Рівненщина_читає_Паперові_солдати_Братів_Капранових.

Письменники Віталій та Дмитро Капранови написали роман "Паперові солдати", в основі якого - розповідь про подвиг та долю художника Ніла Хасевича, нашого земляка, який попри важку інвалідність, активно боровся в лавах УПА.

Творча діяльність Ніла Хасевича є унікальним явищем не тільки в мистецтві підпілля, а й в українському мистецтві в цілому. Професіоналізм і плідність його творчості не мають аналогів у підпільній боротьбі інших народів у часи Другої світової та після неї. Графіку доводилося працювати в умовах постійної небезпеки — в землянках і криївках, з примітивною підпільною друкарською технікою, браком відповідних матеріалів. Він створив понад 150 графічних композицій і понад 50 графічних творів.

Більше про Ніла Хасевича можна дізнатись з книг та матеріалів, які є у фонді центральної бібліотеки Демидівської селищної ради:

- Паперові солдати : роман / Брати Капранови. - Київ : Зелений пес : Нора-Друк, 2019. - 224 с.

- Рівненська українська гімназія (1923 – 1939): культурно – освітній феномен на тлі доби: монографія / В.А. Доброчинська.-Рівне: ПП Дятлик М., 2016.-224 с.

- Столярчук Б.Й. Митці Рівненщини. Енциклопедичний довідник. 2 – ге вид., допов. та перероб.- Рівне: видавець О. Зень, 2011.- 386 с.

- Ніл Хасевич (1905 – 1952) : збірка листівок дереворитів.

Радимо прочитати книгу "Паперові солдати", адже вона цікава та легка для читання.

Фото без опису