Місячник екології у Рудківській гімназії

Традиційно, у квітні ми проводимо заходи, спрямовані на залучення учнів до практичних дій, по оздоровленню навколишнього середовища та благоустрою шкільної та прилеглої території, розвиток почуття дбайливого господаря - місячник екології.

Педагогічним та учнівським колективами впорядковано 1 га території шкільного подвір’я. Проведено весняні роботи по наведенню порядку, оновлення квітників та їх оформлення.  Збережено, доглянуто дерева (обрізка, побілка) - 97 шт.

Цього року у квітниках висаджено: тюльпани, хризантеми, нарциси, фіалки, примули, флокси, лілії, гладіолуси, жоржини, іриси низькорослі та інші. А також посіяно: чорнобривці, айстри, майори та інші.

До Дня довкілля проведено два дні по благоустрою «Твори добро!»,  під час яких трудовий  колектив гімназії разом з працівниками КЗ «Добробут» прибирали територію сільського кладовища. Екокоманда  учнів і педагогів прибрали сільський парк. А разом з тим, отримали задоволення від своїх дій, а головне зробили навколишнє середовище чистішим, а настрій людей кращим, і цим допомогли рідному селу, планеті.       Організована  цілеспрямована  робота переконує  учнів у потребі  діяти, дає задоволення  кінцевим результатом,  відчуття  причетності  до вирішення екологічних проблем,  готує  до самостійного  життя  у  злагоді  з природою.