Відбулися установчі збори Молодіжної ради нового складу


22 квітня відбулися установчі збори щодо формування нового складу Молодіжної ради при Демидівській селищній раді.
Молодіжну раду на Демидівщині, як постійно діючий консультативно-дорадчий орган при селищній раді, створено відповідно до рішення Демидівської селищної ради від 31 липня 2018 року №335 «Про Молодіжну раду при Демидівській селищній раді».
Зазначимо, що такий консультативно-дорадчий орган із молодіжного представництва утворений для сприяння участі молоді у формуванні та реалізації молодіжної політики в територіальній громаді, активізації громадської позиції, налагодження ефективної взаємодії між молоддю та органами місцевого самоврядування.
З вітальним словом до молодіжних депутатів звернувся селищний голова Сергій Радченко, який подякував за активну громадську позицію і запевнив у всебічній підтримці молодіжних ініціатив та проєктів. Начальник відділу освіти та гуманітарної роботи Олена Грицюта наголосила на важливості сталої діяльності і співпраці Молодіжної ради із профільним відділом, закладами освіти та культури.
Під час засідання шляхом голосування обрали керівний склад – головою Молодіжної ради обрано Сергія Щербатюка, заступником голови – Іванну Ковальчук, секретарем Молодіжної ради – Оксану Зінчук.
Після цього приступили до обговорення перспективних напрямків діяльності та шляхів залучення молоді Демидівщини до пропонованих ініціатив.
Молодіжна рада визначила пріоритетні напрямки своєї роботи:
– розвиток спорту та культурно-масової діяльності;
– розвиток учнівського самоврядування;
– розвиток туристичної привабливості та активного туризму;
– екологічні акції;
– розвиток молодіжного підприємництва.
Далі справа за обранням голів профільних комітетів та затвердження плану роботи Молодіжної ради. Це питання вирішиться на найближчому засіданні, яке заплановане на 12 травня.