Фото без опису

Представники громади взяли участь в онлайн-зустрічі проєкту «Діємо на здоров’я»

 

Сьогодні пройшла онлайн-зустріч учасників команди Демидівської територіальної громади із координаторами проєкту «Діємо на здоров’я». Українсько-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я» має на меті зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань.

Неінфекційні захворювання це велика група хвороб, які мають тривалий перебіг, повільно прогресують та не передаються від людини до людини. Найбільший тягар, як за наслідками для життя та здоров’я людини, так і для системи охорони здоров’я,  складають чотири основні групи захворювань: серцево-судинні, онкологічні, хронічні респіраторні захворювання та діабет.

До команди увійшли представники селищної ради, центру ПМСД, закладів освіти та громадського сектору. Було проведено попередній аналіз ситуації із поширенням неінфекційних захворювань у громаді та окреслено перспективи реалізації проєкту. За результатами відбору будуть обрані 20 територіальних громад з 5 пілотних областей (по 4 територіальні громади у кожній області), які впродовж 4 років співпрацюватимуть з проєктом «Діємо для здоров’я» для запровадження і підтримки заходів з громадського здоров’я у своїх громадах. Громади-переможці конкурсу отримають фінансування для впровадження проєктів у сфері громадського здоров’я (обсягом до 15 тис. швейцарських франків).

Фото без описуФото без опису